Toy soldiers

Missade två bilder från Daniels kamera från Armémuséet.
 
 
 

Stockholm i mitt hjärta Dag 3

Sista Stockholmskortsdagen tillbringade vi helt och hållet till Tom Tits. Om man tajmar rätt så kan man alltså använda en två dagars kort i tre dagar, bara man går in till sista dagens aktivitet innan giltighetstiden går ut. Himla smidigt. Tack för tipset Jenny!
På Tom Tits fick vi genast dela upp oss i två lag för att ha en chans att hålla reda på barnen. Daniel var väldigt intresserad av många saker och när han är det, stannar han kvar på ett ställe i genomsnitt 3,6 sekunder. Det gäller att inte blinka vid fel tillfälle, för då är han borta. Bella var lite likadan, men hon kunde också fastna på en grej längre stunder. Vi fick fint väder till Tom Tits, vilket är trevligt, eftersom de har en hel del utomhusaktiviteter. Och de flesta av dom följer ett vattentema, så att ha med extrakläder är ett hett tips.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För att summera vår Stockholms-semester, så hade vi roligt tillsammans. De gånger som barnen började bli otåliga var när det var väntetid mellan olika aktiviteter som att vänta på bussen eller på sightseeing-båten. Så länge det fanns något att göra gick allting hur bra som helst. Så vi kan konstatera att även våra barn kan tas ut bland folk. Skönt! Vi kan med andra ord planera in fler saker till framtiden. Kanske en utlandsresa kanske...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm i mitt hjärta Dag 2

Dag två vaknade vi till regn. Morgonen börjades med intensivt letande efter Isabellas paraply. Trots skallgångskedja genom huset, hittades det inte. Hon fick nöja sig med gummistövlar och allvädersjacka. När vi kom hem på kvällen var det första jag såg hennes paraply så klart. I hörnet på vårt sovrum. Precis där det inte alls ska vara. Men hon är inte gjort av socker, så vi överlevde dagen ändå.
 
Vi började dagens äventyr på Armémuséet. Daniel var eld och lågor och hade med sig sin kamera och sina pengar (Bara mynt och säkert 300 kronor i småpengar. Gissa vem som fick bära dom trots att en nioåring heligt lovade att bära dom själv.)
Detalj i trappen. Daniels bild.
 
Han har lite bråttom med kameran än, så bilderna hoppar lite. Daniels bild.
 
 Daniels bild.
 Bazooka! Daniels bild.
 
Efter Armémuséet hade vi lunch och åkte sen till Kungliga Slottet där vi började med Livrustkammaren.
 
Daniels bild. Han tog elvamiljarder bilder på Livrustkammaren så att "vi ska komma ihåg allt".
 
Mycket bling! Daniels bild.
 
Daniels bild.
 
Daniels bild.
 
Man fick låna princessklänningar och sitta på en tron. Naturligtvis nappade Bella på det och slog till med en kunglig posering. Märk läpparna och händerna.
Bella niger i klänningen. Nice touch med gummistövlarna eller hur. Hur kungligt som helst!
 
Knas-Daniel.
 
Kung Daniel. Med den blicken skulle han lätt kunna se till att ta tillbaka Finland till svensk ägo igen.
 
Och så gick vi vidare till Slottskyrkan som barnen var färdiga med på 48 sekunder. Därifrån gick vi till Skattrummet (heter det så?). Det var det töntigaste jag varit med om. Tar de verkligen inträde dit? Det tog oss cirka 3 minuter att kolla igenom alla juveler. Sen sprang Daniel ut för att fota högvakten.
 
Och efter det gick vi in till Slottets Represantationsvåningar. Jäkligt mäktigt och superfint, men absolut inget för barn. Daniel petade på en kunglig vaktkille som jobbar där. Ja, petade. Men en jäkla minior från McDonalds. En sån som kan gripa saker. Han ville sätta fast den på kungliga vaktkillen. Jäkla tur att det inte var nån högvakt med vapen och tårgas och SWAT-team och allt mellan himmel och jord. Kungliga vaktkillen reagerade som en ass och skrämde bort Daniel med "HALLLÅÅÅÅ DÄR!". Daniel studsade bort med sin minior och jag greppade järntag på Bellas hand och släpade bort henne från Kungliga vaktkillens närhet. Och så fortsatte vår härliga rundvandring runt Kungliga slottet. Som jag nämnde förut, vill jag dit igen. Utan barn. Och helst utan just den kungliga vaktkillen.
 
Efter detta åkte vi till Åhléns och shoppade på barnavdelningen. Bellas gummistövlar hade stort hål i dom, så det blev nya stövlar, lite leksaker både till våra ungar och till min brorsdotter som precis fötts. Och så träffade vi en bekant där.
Darth Vader. Inte tjejen som inte vet hur hon hamnat på leksaksavdelningen.
 
Och sen åkte vi äntligen hem för dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm i mitt hjärta Dag 1

Jag och barnen är på vår andra semestervecka av fem och börjar äntligen komma in i semesterlunket. Barnen sover ut på morgonen! De kan ha fått några av mina gener med andra ord, att sova ut är mitt mellannamn. Helt underbart att inte behöva gå upp i ottan på semestern. Fast det hinner ju ändras tusen gånger om under resterande ledigheten.

I förra veckan var Marc också ledig. Vi ville visa barnen hemstaden Stockholm och fick tips av en vän att köpa Stockholmskortet. Vi räknade lite på det och kunde lätt räkna hem biljettpriserna för två dagars kortet. Dessutom ingår SL-resor i kortet och räknade vi inte ens på, så det lönar sig verkligen. Det kräver lite planering i förväg, men helt klart värt sitt pris. Så det blev en kulturvecka för både oss och barnen. Rekommenderas! Sen vill jag definitivt åka till stan med bara vuxet sällskap och besöka Slottet och Riddarholmskyrkan och sånt som våra barn inte riktigt uppskattar än.

Vi började med ett besök på Kaknästornet och åt skitdyra lunchmackor där. Det var inte precis Empire State Building-klass, men fint utsikt ändå! Bella ropade ut att:" Man ser ju hela världen härifrån!"

Nästa stop blev Tekniska Muséet som ligger nära Kaknästornet. Daniels klass var på besök där under terminen, men Daniel var sjuk just då, så han var glad över att få uppleva det som hans klasskamrater berättat om. Vi bestämde oss redan innan våra Stockholmsdagar att barnen får bestämma takten, så vissa delar gick vi igenom väldigt snabbt medans andra delar tog väääääldigt lång tid att plöja igenom.
 
Daniel hittade Minecraft.
 
 
 
Någonting här känns inte helt rätt.
 
Den mesta tiden på Tekniska Muséet gick glädjande nog åt Sport-delen. Bella var precis överallt med ungefär den farten man kan ana i bilden och Daniel visade sina atletiska färdigheter också genom att ro och hoppa och klättra.
 
Och så efter evigheters evigheter hoppade vi på bussen och åkte mot Djurgården och Junibacken.
 
 
 
 
Här nånstans börjar Daniels energi ta slut. Vi fick vänta en stund för att komma till Sagotåget och då passade han på att sätta sig lite här och var. Här fick Mamma Mu låna hans keps.
 
Men så kom energin tillbaka efter ett rejält lass glass.
 
Det var superfint väder på vår första dag och därför gick vi en hel del. Bella orkade inte riktigt lika mycket som vi andra. Tur att det fanns bärare med.
 
Dagens sista stopp blev Sightseeing båt Djurgården runt med Markoolio som berättarröst. Det var uppskattat av både oss vuxna och Daniel, Bella hade myror i brallorna under hela båtresan.
 
Och så tog vi tunnelbanan från Kungsträdgården till T-centralen. Kungsträdgårdens t-banestation är så fin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0