I don't like goodbyes

Vilken blödig softis jag har blivit som förälder. Vår lilla Bella, 3år, har skolats in till storbarnsavdelningen. I två år har hon gått på Björnbär, en avdelning för 1-3 åringar. I våras bytte hennes bästa kompis Neo till storbarnssidan och den ofrivilliga separationen var ett faktum. Bella har pratat om Neo nästintill dagligen sedan han bytte. Och nu, äntligen, fick hon också börja på Hjortron, en avdelning för 3-5 åringar. Inskolningen har skötts helt utan inblandning av oss föräldrar och gått lysande. Neo är ju där!
Men JAG har separationsångest. För på Björnbär finns den bästa fröken som jag önskar kunde följa Bella till skolåldern. Vi hade köpt presenter till alla de tre närmaste fröknarna, smått och gott från Iittalas Kastehelmi-serie och Mariskooli till Susanne. Finskt ska det vara förstås. En av fröknarna fick sin present igår och det var inget märkvärdigt alls med det. Susanne var inte på plats igår när vi hämtade, så hon fick sin present idag. Jag ville säga att vi ville tacka henne för den tryggheten som vi känt när Bella varit på dagis. Susanne har varit helt outstanding. Men jag fick knappt fram ett ord. Vi kramades och jag började snyftprata och fläkta ögonen med händerna, som om det skulle hjälpa. Also very attractive. Det var så oväntat med tårar att jag blev ännu mer rörd och, ja, Marc förstod att han behövde sköta snacket. Vi ska träffas för ett avslutssamtal om nån vecka och prata om Bellas tid på Björnbär. Jag kommer säkert inte fälla en endaste tår då...
Att Isabella byter avdelning innebär inte bara att vi ska lämna och hämta henne någon annanstans. Det betyder också att småbarnstiden börjar ta slut. Vi har ingen liten bebis längre. Bella blir mer och mer självständig, hon har snart inget behov av blöjor, snart ingen napp, om en pyttestund sover hon i en större säng och alldeles snart, om ett hjärtslag, slutar hon vilja hålla min hand när vi går. Hoppas hon fortsätter slänga ur sig "jag älskar dig mamma" som hon gör nu i tid och otid. "Mamma, jag älskar dig med ett hjärta". Min älskade, älskade unge <3, stanna liten en lite, lite längre stund.

RSS 2.0