Just cruisin'

Marc och jag är bjudna på ett småbarnsfritt bröllop i Polen. För att kunna komma dit behövde vi snickra ihop en speciallösning med barnen. Så vi bestämde oss för en minisemester med en kryssning på barnens villkor. Även fast jag hatar kryssningar. Totalhatar över allt annat. Förmodligen för att jag åkt fram och tillbaka tusen miljoner gånger och gått fram och tillbaka på dessa färjor och hittar liksom inget nytt längre. Men den här gången åkte vi med M/S Viking Grace. Viking Lines nyaste färja som jag inte varit på.
 
Vi åkte med morgonavgången. Mina föräldrar skulle möta oss i Åbo och ta med sig barnen hem till sig. Marc och jag skulle åka sedan tillbaka med samma båt och hade därför hytt under hela resan.
Båten var en positiv överraskning, fräsch, modern, stor, med större tax free än på många andra färjor jag varit på. Barnen tyckte väldigt mycket om lekrummen. De var väl egentligen inte så märkvärdiga, men man kommer ganska långt med bollhav och spelkonsoler. Bella hittade några lekkompisar och ville aldrig gå från lekrummet. Hon var med på en balans-tävling, godis-bingo och Ville Viking disco. Daniel var mest intresserad av alla spelen och hittade till slut ett rum med XBox och spelade Lego Lord of The rings så svetten skvätte överallt. Poängen var att barnen skulle ha riktigt roligt och det lyckades vi med. Fast det dröjer nog ett bra tag innan vi åker på en kryssning igen. När vi åker till Finland i juli, tar vi kvällsavgången. Hannas kryssningskvot är smällfyllt.
 
Väl framme i Åbo går vi av båten och möter mina föräldrar. Vi hade bara en kort stund på oss innan vi skulle gå ombord igen, och mina föräldrar ville påbörja sitt långa åktur hem till sig, så det blev inget långt farväl. Efter att vi kramats och barnen och mina föräldrar började gå mot bilen fick jag värsta grinpanikattacken. Jag var helt oförberedd på det. Sån där blandad känsla av lättnad av att mina föräldrar ställde upp på detta, att Marc och jag skulle ha en hel vecka barntjat-fritt och faktiskt komma iväg på en resa och så enorm saknad efter barnen redan medans jag fortfarande såg dom gå mot mina föräldrars bil.
Marc och jag vände oss om och gick tillbaka ombord, hade en drink, tog oss igenom tax-free lååååångsamt tittandes på varenda pryl dom sålde, pratade om barnen, gick tillbaka till hytten och tittade på nån stand up på TV (TV i hytten med finska och svenska kanaler!) och somnade tidigt. Spännande eller hur.
 
 

RSS 2.0