A mother's love is instinctual, unconditional and forever

Isabella blev bjuden på ett födelsedagsfirande på lördagen hos en granne som går på samma dagis (förlåt, förskola) som Bella. Hon har inte varit på jämnårigas kalas förut. Marc skulle på kalaset med Bella så jag hade helt plötsligt en möjlighet att hitta på något med Daniel. Bara vi två. Jag brukar berätta vad vi ska göra högst en timme innan vi ska göra det, för Daniel har en tendens att bli överentusiastisk. Så på morgonen åkte jag till storslagna Tumba Köpcentrum (mer löjeväckande namn får man leta efter) och till leksaksaffären där och köpte en av världens lenaste och mjukaste nallar till Ottilia, födelsedagsbarnet.

När jag sen kom hem sa jag till Daniel att vi ska åka någonstans. Bella var superledsen för att hon inte fick hänga med, så vi åkte väldigt plötsligt med väldigt lite tankeverksamhet. På väg till bilen kom jag på att jag hade glömt biobiljetterna hemma. Så Daniel fick springa in och hämta dom och förstod förstås direkt vad vi skulle göra. Jag berättade att vi skulle till Heron City och se på Star Wars - Det mörka hotet i 3D och med svenskt tal.

 "JAAAAA! Äntligen kommer jag förstå vad de säger! Ska några andra med på bio med oss?" Jag sa att det bara skulle vara han och jag. "Ännu bättre, mamma! Jag gillar att vara bara med dig." Det är helt fantastiskt vad barn lyckas säga saker som gör att man känner sig genomälskad. Jag hoppas att jag lyckas få honom att känna detsamma.

Så vi åkte till Heron City, köpte biljetterna, åt lunch och köpte godis. En mycket lycklig 7-åring hade svårt att vänta tills filmens början och var angelägen att inte sitta för länge med lunchen eller att ta för lång tid med godiset för att inte missa en endaste sekund av filmen. Daniel blir antingen superhispig och överentusiastisk eller fokuserad, spänd och allvarlig när han ser fram emot något. Man ser på bilden vilket som gällde denna biodag.

Världens mest påklistrade leende. "Le lite, Daniel." "Men jag ÄR glad, mamma! Jag är ingen modell bara."

Filmen var faktiskt bättre än jag hade tänkt med svenskt tal. Och Daniel var väldigt nöjd över att äntligen ha förstått mer av filmen. Hittills har den ju bara varit cool action, nu fanns det mer substans i filmen. Daniel var noga med att jag läste förtexterna högt och allt som inte var översatt, som vissa varelser som pratar eget språk även i den engelsktalande versionen. Trots att han fick ont i rumpan efter halva filmen, så var han väldigt nöjd med vår eftermiddag. Nu hoppas jag att de andra Star Wars filmerna också kommer ut i 3D och svenskt tal. Vi behöver fler mysstunder tillsammans med Daniels favoriter.


RSS 2.0