New York Pt2

Vårt hotell låg i gångavstånd till Chelsea. Marc hade läst eller hört nånstans att man ska gå till Chelsea Market. So off we went.
Åt frukost på en Milk bar. Det var det tråkigaste jag åt i New York, typ bröd ironiskt nog utan smör. Men jordgubbsshaken var suuuuupergod!
Efter Chelsea Market The High Line. Förklaring följer i några bilder. Ett gångstråk som var järnvägsförbindelse på Manhattan. Eller så frågar ni Marc så får ni en föreläsning om det på ca 2 timmar.


The high line park. Överhörde en annan turist fråga en parkarbetare:" Excuse me, where is the High Line Park?" Parkarbetaren svarade:" This is it, you are there." Varpå turisten svarade: "If this is a park I am a lion!"
Marc the Giant.
Chelsea.

New Jersey.



Marc och jag har en teori om det här huset helt utan bevisning. Huset ligger väldigt nära kajen som Titanic skulle ha kommit till. Kajen ligger helt öde idag. Ser ni hur vi tänker? Huset ser ut som ett isberg. Vi tror det är någon sorts hyllning till Titanic.
Finns det ingen plats, får man se till att skapa plats. Det fanns många parkeringshus som detta i New York. Vi förstår inte hur de funkar. Hur får man bort sin bil om man har den i mittenraden högst upp? Tur att vi har eget garage.
Fågelholkar. Modernt ska det vara.

Flatiron building låg två kvarter från vårt hotell.
Om du gillar hamburgare och är i New York, rekommenderar vi varmt Shake Shack i Madison Square Park intill Flatiron building. Tror faktiskt det var den godaste hamburgaren jag ätit. Ever.
Med bacon förstås.
Orkar man inte köa, är det ingen idé med Shake Shack. Det var en halvtimmes kö. Killen i västen framför mig har nog inte många kompisar. Han och en annan kille pratade konstant om it-frågor. Västkillen började varje mening med "Oh nononononono." Och så förklarade han sin version av sanningen. Sjukt irriterande. Han får aldrig komma på fest hos mig i alla fall.

The Rockefeller Center observation deck; Top of the Rock.
The Empire state building bakom oss.
Central Park.


Det är ganska långt ner.


Någon hade lite att göra på Toys r Us, så han/hon slängde ihop några småfigurer i lego. Hur svårt kan det vara? Notera hur Marc slänger onda ögat på en stackars mamma med två barn som var i vägen vart vi än vände oss.
Marc och en till biffig kille.
Empire state building IGEN fast denna gång med King Kong. Och Marc.
Megatron (?) från Transformers.
Fast det här är ändå det viktigaste på jorden. Star Wars. Inte i lego dock.

En riktig pariserhjul inne på Toys r us. För att det är svårt att locka barnen till leksaksaffären annars eller vaddå?
På kvällen en väldigt god middag på Monster Sushi. Rekommenderas!



New York Pt 1

Marc och jag pratade i januari-februari om hans stundande 50 årsdag i maj och bestämde oss att göra det enda rätta och åka utomlands över hans födelsedag. Det var en superhärlig resa! Mina föräldrar var snälla och åkte över till Sverige för att ta hand om Daniel och Bella under vår resa. Så vi fick nästan en hel vecka på tu man hand. Det blir inte så mycket tillsammanstid med två små, jobb och annat som kommer emellan. Här, del 1 på New York-resan i bilder. Resan dit och första dagen.
Väntar på flyg på Heathrow.

Utsikt från hotellfönstret.
Times Square


Marc's thinking of joining the forces. Not.



Bryant Park
Mitt favorithus i New York. Tycker det är superfint. The Bryant Park Hotel. När vi blir snuskigt rika, bokar vi rum där.
Height lies in the eye of the beholder. På väg från Bryant Park till Empire State building.
Empire state building Observation Deck


Galet stor stad. Det här är bara en bild på Manhattan söderut från Empire state building. Financial District högst upp på bild. Statue of Liberty skymtas på en ö till höger om Financial district.

Empire state of mind.
Circle line cruises. Manhattan skyline.
The liberty lady, Statue of liberty.



Saknade barnen helt otroligt mycket. Pga abstinensen gick vi till tre olika leksaksaffärer. På FAO Schwarz har de spelat in några filmer. Nån av Ensam hemma filmerna tror jag är inspelad delvis där. Den här leksaksbutiken har ett stort golvpiano. Man hoppar på tangenterna på golvet och så låter det som ett riktigt piano.
Tyvärr för stor för resväskan.
Central Park.
Väldigt, väldigt god pizza på Waldy's.

RSS 2.0