e=mc2

Daniel berättar sällan något om skolan självmant och när vi frågar har han svårt att komma ihåg vad de gjorde. Innan ADHD-medicineringen var skolan urtråkigt. Bara rasterna var roliga. När han började ta medicin för ett år sedan, fick han ordning på tankarna och kunde koncentrera sig på ett annat sätt och plötsligt blev matte roligt. Vi var naturligtvis väldigt glada för det här.

Så när Daniel berättade i veckan att de haft kemi i skolan och gjorde experiment och hur kul det var, högg både jag och Marc på inbjudan till skoldiskussionen från Daniel. Han fick berätta vad de hade gjort och när vi förstod att det här skulle vi kunna testa på även hemma, fick han visa vad de gjorde. De hade tagit ett kaffefilter, klippt itu det, tagit vattenlöslig tuschpenna och ritat en pytteplupp på filtret. Sedan hade de tagit en pipett och droppat en liten droppe på tuschmarkeringen och alla regnbågens färger kom fram beroende på vilken färg de hade använt. Lite häftigt faktiskt. Ett fantastiskt exempel på hur en lärare lyckats få ett ämne att bli mer levande än bara teori. Heja Broängsskolan!

Bye bye snow

Uppdaterar bloggen så sällan att det får bli en bildberättelse om vintern. Den är ju ändå över snart *håller tummarna*. (Det snöar i skrivande stund, det är INTE ok).
     Utflykt till Uttran-sjön. Isabella orkade gå ungefär 15 meter. Resten av promenaden satt hon i pulkan som jag i min stora, högst tillfälliga, visdom tog med mig.
        Fint med is!
Mellis-paus.
 Knas-ungar. Måste vara de amerikanska generna.
     Måste de, så kan de posera fint också. Måste vara de finska generna:)
Vinterfynd. Den hölls med och hel hela dagen. Eller hur var det med den saken nu igen...En viss mamma kan ha kastat bort denna medans hon pekade i ett annat håll och ropade något i stil med ååååå vilken jättefin och söt hund.
Också cool.
Pulkan finns där under nånstans.
Mamma, ta en bild. Jag är en jätte!
 
På ett par slalomskidor efter en paus på tjugo år. Nästa vinter vill jag dra till fjällen med hela familjen. Jag hade glömt bort hur kul det var att åka och vara ute hela dagen. Vill att barnen får lära sig skidåkning och njuta av det fina med vintern. Vintern kan faktiskt vara riktigt skön, åtminstone när man är ledig från jobbet.
         På skidresa i Tännäs. Superfint!
 
 

RSS 2.0