Kapten Krok

Det är intensiva pott-träningsdagar hemma hos oss. Bella ska börja på storbarnsavdelningen till hösten och som 3-åring är det ändå dags att släppa blöjorna. Hon har inte riktigt varit mogen för tanken innan, har varit totalt ointresserad av pottan och satt igång en skrikshow galore om vi varit mer handfasta i styrningen mot pottan. Men på semestern fick det bli början på pott-träningen oavsett vad hon hade att säga till om saken.

Det började halvbra. När vi kom fram till mina föräldrars hus i Finland och hade packat ur all pick-pack ur bilen, kunde vi konstatera att vi glömt pottan hemma. Så det fick bli toalett i stället tills mummi fixade fram en lånepotta. Det blev många pölar på golv och mattor och mycket vägran i början. Men sen hittade vi något som vi trodde skulle hjälpa: Hello Kitty toapapper. Och det blev succe hos lilltjejen:) Då fick vi henne att sitta på pottan ibland i alla fall.


Det gick fram och tillbaka under Finlandssemestern. Efter en mindre lyckad dag förklarade jag för Bella att hon ska börja på storbarnsavdelningen efter sommaren och att hon då ska kunna använda pottan i stället för blöjan för att hon ska kunna vara på storbarnsavdelningen (inte helt sant, men det vet ju inte hon). Hon for upp handen som om hon gjorde honnör och sa:" Ja, kapten Krok! Jag ska kissa i pottan!" Sötis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0